Maličkosti, které dokáží udělat člověka šťastnějším

Maličkosti, které dokáží udělat člověka šťastnějším.

Ono je vlastně docela složitý, aby byl člověk šťastný. Chce to spoustu práce a úsilí. A hlavně to chce čas. Nic nejde ze dne na den, člověk si musí ke štěstí najít cestu, s pozitivní energii. Ale lidé by se měli alespoň snažit o to, aby byli šťastní ve všech chvílích. Už jen myšlenka na to, za co jsme na světě vděční, pomáhá tělu myslet na něco pěknýho. A když se budete snažit být šťastní, věřte mi, že to za to vážně stojí.

Pár jednoduchých způsobů, které vás udělají šťastnějšími.

Odpočiňte si, když se cítíte unavení.

V dnešní době si lidé moc svého zdraví neváží. Přepínají se a pracují do chvíle, kdy to tělo nezvládne a dopadá to špatně. Proto naslouchejte a vnímejte své tělo, kdy vám vysílá signály, kterými vás chce upozornit na to, že se něco děje a že si máte odpočinout. Přece jen s energií se pracuje lépe. Energie patří do součásti toho, abychom byli šťastní.

Udělejte někomu radost a pěkný den.

Měli bychom si vážit lidí, kteří nás obklopují. Ono je mnohem lepší udělat někomu pěkný den jen tak a ne jen, když je nějaká významná událost (narozeniny, svátek). Člověku pak ukážete, že vám na něm vážně záleží. Krom toho to upevňuje vztahy mezi lidmi. Není příjemný pocit, že jste někomu udělali pěkný den?

Vděčnost je základem.

Málo lidí dokáží být vděční a neváží si toho, co mají. To, co měli, si uvědomí až když o to všechno přijdou. Možná jsme si touto situací prošli všichni. Každý večer zkuste popřemýšlet nad tím, co vám den přinesl a za co jste vděční, čeho si vážíte.

Buďte na pár minut denně off-line.

Není zdravé trávit na sociálních sítích několik hodin a nežít reálný život. Když se na pár minut denně odpojíte ze sítě, uvidíte sami, že je to perfektní. Možná se ptáte, co budete těch pár minut dělat a že se budete nudit, nebo si nebudete psát se svým milovaným. Odpověď je jednoduchá. Využijte čas na něco užitečnějšího, udělejte si chvilku pro sebe, čtěte si, učte se, ukliďte si, popřemýšlejte, na chvíli si lehněte a relaxujte, věnujte se domácímu mazlíčkovi a nebo někoho z rodiny. 
A hlavně.. BUĎTE OFF-LINE NA SCHŮZCE S KAMARÁDKOU V KAVÁRNĚ!

Nestíháte, nestačíte, spěcháte?

Tyto tři slova jdou rozvést do neskutečného množství slov. Lidé v dnešní době pořád spěchají, nestíhají a nestačí. A to proto, že si očividně nedokáží uspořádat svůj čas tak, aby byl vyhovující vašim povinnostem.
Je to naprosto jednoduchý. Nestíháte ráno do práce? Jděte spát dřív a nastavte si budík o pár minut dříve, než jste zvyklí. I kdyby o 10 minut. Nezvládáte domácí úkoly? Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítra. Určete si své priority - které věci se mají udělat hned a které se mohou odkládat? Odstraňte žrouty času. 

Úsměv a smích léčí.

Nikdo se nechce dívat na lidi, kteří jsou smutní, v depresích, nešťastní a bez nálady. Obzvlášť to nechtějí vaši blízcí. Když vás vidí se usmívat, jsou spokojenější nejen oni, ale především lépe. S úsměvem jde všechno lépe! Zkuste se pousmát nad maličkostí, která vám udělá radost. 

Udělejte si radost a chvíli pro sebe.

Mnoho lidí v dnešní době zapomíná na sebe, na svou pohodu, na své tělo. Nejhorší je, když lidé pomáhají druhým, ale nepomůžou sami sobě. 
Proto je celkem fajn, tedy vlastně hodně, hodně fajn, když si uděláte radost něčím, co máte rádi. Zeptejte se sami sebe.. „Co mi dokáže udělat radost?" 
Chvíle pro sebe také není od věci. Tuto chvíli můžete skloubit s off-line režimem.

Popřemýšlejte nad tím, co vás dělá šťastnějšími, díky čemu se usmíváte a díky čemu jste sami sebou. Tyto důvody zahrňte do každého dne. 

Mohly by se vám líbit tyto články, které souvisí s tímto tématem:



6 komentářů:

  1. Opět úžasný článek, Veru <3 :) Pravda a jen čistí pravda.. měli bychom být někdy offline, hlavně při setkání s přáteli!:) Udělat radost někomu maličkostí je nejlepší pocit:) A s úsměvem jde opravdu vše lépe:)

    OdpovědětVymazat
  2. Hlavně ten smích a schopnost zastavit se, vychutnat si okamžik a odpočinout si, přestat řešit všechny ty "starosti"... to je důležité. :) Pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
  3. Úsmev a smiech sú jedna z najdôležitejších vecí. Najmä vo väčších kolektívoch ako je napr. náš v práci stačí jeden zamračený človek aby nálada klesla všetkým. Pekne si to zhrnula :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji♥
      Mrzí mě, že jsou někteří lidé pořád smutní. Přála bych jim, aby se usmívali. A jak píšeš.. špatné je, když takoví lidé přenášejí špatné nálady na ostatní.

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.