Recept na štěstí

Recept na štěstí - mějte rádi druhé.

Není zdravé, když je člověk sám. I když je člověk samotář a je jeho povaha takhle dána, zdravé to není. Člověk, který je uzavřen do sebe, se topí v samotě, problémy, které ho obklopují, ho doprovázejí ve dne v noci. Neřeší se a den ode dne je všechno horší. Pamatujte si, vždy jde všechno vyřešit. Všechno a vždycky.  
I když nemáte kolem sebe kupu lidí a přátel, nejste sami. Pamatujte, že vždycky, vážně vždycky, se najde alespoň jeden člověk, kterému na vás záleží. Třeba si říkáte: „Nikoho nemám, všichni se ke mně otočili zády.“ Není to pravda, takže na takové věty a myšlenky ani nemyslete. Nebudete si přeci lhát. Máme k sobě být upřímní, že? Takže tuto větu odstraňte ze svého života.

Uvědomíte-li si, že sami nejste, najdete člověka, kterému na vás záleží a byl by tady pro vás ve dne, v noci, budete o krok blíže k tomu, abyste byli šťastným člověkem. Proto si vybírejte lidi ve svém životě tak, aby vám za to stáli.
Jak ale poznat, že vám lidé za to stojí? Zeptejte se sami sebe, jak na tom vaše vztahy s nimi jsou. Najděte odpovědi na otázky ke konkrétnímu člověku. Můžou to být otázky např.:
Udělal by pro vás to, co vy pro něj?
Byl by schopen za vámi přijet i ve dvě ráno jen, aby vám vykouzlil úsměv na tváři?
Nenechal vás někdy v nouzi?
Je váš vztah rovnocenný?
Jedete na stejně vlně?
Jste k sobě upřímní?
Necháváte si všechno líbit?
Dovolíte, aby vás využíval?
Poznáte svou hranici, kdy už máte dost?
Dokážete odmítnout a říct "ne"?
Znáte svou hodnotu?
Udržujete navzájem svá tajemství?
Co pro vás ten druhý znamená a co znamenáte vy pro něj?


Mějte rádi druhé 

„Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. Kdo myslí jenom na sebe, ochudí jiné o sebe, ochudí sebe o jiné, zakrní a zahyne. " Jan Werich

Z předchozí části jsme si řekli, že je důležité, aby člověk nebyl sám. Našli jsme tedy člověka, který je nám blízký a který nám za to stojí. Našli jsme někoho, díky koho nejsme sami. A teď se naučíme, jak mít rád druhé. I když ne vždy je s každým procházka růžovým sadem, vždy se dá všechno napravit a urovnat vše tak, jak by to mělo být. Samozřejmě, že ne každý člověk si sedne se všemi. A když to tak budete mít, zkuste se usmířit a mít k sobě negativní vztah.

Lidé se hádají. K životu to patří. Ale člověku se žije lépe, je-li konflikt ukončen v míru. Může se to zdát jako hloupost a třeba to vaše myšlenky vnímají na způsob, který říká, že to je pro vaše tělo tak lepší. Ale žádná hloupost to není. Bude-li konflikt ukončen v míru, vaše tělo bude klidnější a bude se mu lépe žít s tím, že něco špatného má dobře zvládnutý konec.

Tajemství je v odpuštění.Lidé se hádají. K životu to patří. Ale člověku se žije lépe, je-li konflikt ukončen v míru. Může se to zdát jako hloupost a třeba to vaše myšlenky vnímají na způsob, který říká, že to je pro vaše tělo tak lepší. Ale žádná hloupost to není. Bude-li konflikt ukončen v míru, vaše tělo bude klidnější a bude se mu lépe žít s tím, že něco špatného má dobře zvládnutý konec. Tajemství je v odpuštění.

8 komentářů:

  1. Souhlasím, že je důležité mít rád druhé. A obklopovat se pokud možno lidmi, kteří nám dávají energii, vyšší smysl bytí nebo nás nějak motivují a působí na nás pozitivně. A které máme rádi. Ale důležitou ingrediencí v tom receptu na štěstí je také úcta k sobě samému, zdravá sebeláska. :)

    Měj se hezky.^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Receptu na štěstí je neskutečně mnoho, je to rozsáhlá kapitola, která chce hodně dřiny, aby se to štěstí dostavilo. Ale stojí to za to, mít pak šťastný život♥

      Taky se měj hezky♥

      Vymazat
  2. Krásné. Podle mě naivní, ale i tak krásné. Ale co já vím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Naivní ani ne, teda za mě♥ Já to tak vnímám a mám♥

      Vymazat
  3. Myslím, že kľúč ku šťastiu je mať rád sám seba. :-) Až potom je človek podľa mňa schopný naozaj mať rád ostatných a poskytnúť im seba majúceho hodnotu. Inak je negatívnou gučou, ktorá ich bude skôr otravovať. Vo väčšine prípadov. Je krásne ak človek nájde toho svojho jediného človeka, ktorý ho z toho dostane a bude vedieť ísť ďalej a rozvíjať sa. Kiež by to takto našiel každý :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Odpouštět je pro mě někdy opravdu těžké a snažím si to s daným člověkem alespoň trochu napravit, ale máš pravdu, že každý někoho pro sebe má, i když se to na první pohled nemusí zdát. S tím opravdu souhlasím. Moc pěkně napsáno ♥

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.