„Život je série tisíců malých zázraků. Všímej si jich."

„Život je série tisíců malých zázraků. Všímej si jich."

Když ráno vstáváte, jak se cítíte? Pokud při vstávání se cítíte nesví, nemáte chuť do dalšího dne a není pondělí („Dnes je pondělí, je velká pravděpodobnost, že zítra bude úterý."), tak je pro vás tento článek tím pravým. 

Možná se to nezdá, ale i ten nejdeštivější den má něco do sebe. Na každém dni jde najít něco krásného. A jsou to i ty nejmenší drobnosti. Zaberou sotva pár minut nebo sekund. Tak pojďme se na ně společně podívat.
Jedna věc, na kterou se těšíte.

Je ráno, snídáte, pijete kafe nebo čaj a přemýšlíte nad tím, co za hrůzy vás dnes čekají. Určitě se najde něco, na co se ten den těšíte. Byť je to pozdravení kamaráda, 5 minut odpočinku, podívání se na videa, spánek, objetí přítele nebo přítelkyně. Může to být úplná maličkost, drobnost. Zkuste popřemýšlet, jaká věc to je, na jakou věc se během dne těšíte. Třeba vám ten den pak i rychleji uteče, u mě to tak funguje! 

Úsměv pomáhá na každý problém.

Úsměv je života každého z nás. To víme všichni. A také se říká, že smích prodlužuje život. Bodeť by ne, že? Zkuste se usmát jen tak. Zkuste se usmát, i když vás napadne nějaká hezká myšlenka. I když si na něco hezkého vzpomenete. A také se zkuste usmát na někoho ve vašem okolí. Přece jen s úsměvem jde všechno lépe. 

Chvilka klidu neuškodí.

Není nad to přestat na chvíli vnímat svět a odpočinout si od něj. Občas každý z nás potřebuje na chvíli vypnout a mít chvilku klidu. Proto si zkuste udělat chvíli pro sebe. I kdyby to mělo zabrat jen 10 minut. A nezkoušejte se vymlouvat, že nemáte čas. Je to lež. Lžete sami sobě a také okolí. Každý si najde 10 minut denně. Stačí vypnout wi-fi a zvonění na telefonu. (Přečtěte si článek o výmluvách: „Můžete mít buď výmluvy nebo výsledky. Nikdy ne obojí.")

Všeho moc škodí.

Že všeho moc škodí víme všichni. Mít na sobě tisíc úkolů není zdravé. Občas se vyskytne chvíle, kdy nevíme, kam dříve skočit, co máme udělat první, zapomínáme na své povinnosti a nestíháme. To na nás spadne stres. A to už je špatně pro nás, pro naše tělo, ale i okolí. Stres nám navodí špatnou náladu a už všechno jede z kopce dolů. Proto si na sebe neházejte hodně povinností a úkolů. Škodí to vám a i vašem tělu. 

Hudba dokáže zlepšit náladu.

Možná si vzpomínáte na článek, který jsem věnovala vaším názorům a hudbě. Článek nese název z mé oblíbené písničky od skupiny Škwor. A názvem je: „Že věci některý, jsou neměnný, jak síla starejch vín." Do tohoto článku jsem zapojila vás, abyste řekli, co pro vás znamená hudba. Musím uznat, že některé odpovědi byly vážně krásné. Zkuste si tento článek přečíst a zamyslet se nad tím, co hudba pro vás znamená. A která písnička vám dokáže zlepšit den.

Vděčnost a radost.

Vděčnost je neuvěřitelná silná stránka člověka. Proč? Protože dokážeme vyjádřit velké díky každému, kdo nám pomohl, kdo nás nenechal v nesnázích, kdo nás objal, podpořil, kdo se na nás usmál, kdo s námi tráví čas. Pokud člověku vyjádříme vděčnost, znamená to pro toho druhého neskutečně moc. I když se to někdy nezdá, nebo to tak nevypadá. Je to tak. A nemusíme být vděční jen lidem. Ale musíme být vděční i tomu, co máme. Važte si proto všeho a všech okolo sebe. Važte si toho, co máte. 

Všímejte si drobností, zázraků a maličkostí, které jsou základem každého dne.
Najděte zázraky, které vám udělají radost a budete šťastní.

Co udělá radost vám? Máte nějaké maličkosti, které vám dokážou zlepšit den? 

Mými maličkostmi dne jsou: ranní a odpolední latté nebo cappuccino, úsměv na tváří členů mé rodiny, včetně mé sestry, mého dvojčátka, Monči, objetí mého přítele, vděčnost, radost, sluníčko, krásná květina, vůně, svíčka, čajovna, odpočinek, 10 minut přemýšlení, kniha, pěkný obrázek, dokonce i nový obal a vzhled mého oblíbeného šampónu, rozhovor s mými blízkými, úsměv kolemjdoucí, vzpomínky, krásné myšlenky, pozitivní myšlení a mnoho, mnoho dalších drobností.
Vee

Je čas na to, abyste si udělali každý den krásným. Začněte přemýšlení nad tím, co vám během dne udělá radost. Věnujte tomu pozornost a zařaďte to do každého dne. Po týdnu byste měli začít cítit to, že to vážně funguje. 

4 komentáře:

  1. Opět nádherný článek! :) Pro mě poslední měsíce byly hodně náročný a byla jsem hrozně nešťastná, teď už se naštěstí cítím líp, hodně mně pomohlo všímat si právě těch každodenních maličkostí.. že člověk nemůže chtít hned všechno s pocitem, že pak bude konečně šťastný, ale že právě na těch maličkostech záleží :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové komentáře mi vždycky zvednou náladu! ♥ Moc děkuji Domi =) ☺

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. ♥ Ano ano.. dějí a dějí <3
      Jen je třeba se dívat na svět tak, abychom si jich všimli. ♥

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.