„Svoje chyby jsem povýšil na úspěch a stal jsem se tím, čeho jsem se kdysi bál.“

Nedávno jsem napsala článek, který se jmenoval Recept na štěstí. Zapřemýšlela jsem se nad tím, že lidé jsou pro nás, tedy pro mě, moc důležití. Díky ním jsem šťastná a věřím, že v tom nejsem sama. Lidí bychom si měli vážit a měli bychom je mít rádi. Hlavně, když máme kolem sebe lidi, kteří si naší lásku zaslouží. Dáváme-li lásku, láska se k nám vrátí.



Ale toto téma je těžké. Protože mnoho lidí vidí tuto situaci jinak. Záleží na povaze a na tom, jak člověk svět vnímá. Názory jsou odlišné. Jak tohle téma vnímáte vy? 

Za tu dobu, kdy lidi pozoruji, jsem si všimla pár chyb, které dělá snad každý z nás. A na základně toho, bych si přála je odstranit. Uvědomila jsem si to tento týden, kdy se mi stala nepříjemnost a musela jsem se s ní smířit a dostat z hlavy. Dostala jsem se z toho pomocí mých rad na špatnou náladu. „Usmějte se, buďte šťastní a pijte kávu! Ta je přítelem sama o sobě!"

Nikdo z nás, žádný člověk není bezchybný. Každý děláme chyby. Ale uvědomujeme si je? Chceme je napravit? Chceme se změnit? Četli jste článek, který byl právě věnován změnám v životě? „Loď nemá být jištěna jednou kotvou a život jednou nadějí."

Mnoho lidí dnes až příliš přemýšlí. A potom se hodně trápí. Když lidé moc přemýšlí, vytváří si své iluze, různé pohádky a příběhy, které chtějí vidět oni sami. Lidská fantazie je neuvěřitelná, ale přestává být neuvěřitelnou tehdy, když se lidem (samozřejmě v tomto ohledu) vymkne z rukou. Také hledají různé odpovědi, ale ono nejde odpovědět na všechno.

Také se moc zabývají tím, co si o nich myslí ostatní a utápí se v tom, že chtějí, aby je měli všichni rádi. Ale ono to nejde, na světě je hodně lidí s mnoha povahami.

Hodně lidí trvá na tom, aby bylo všechno hned. Když se stane nějaká špatná věc, okamžitě se ponoří do toho, aby jim bylo hůř, což samozřejmě dělají nevědomky. Je to naprosto pochopitelné. Ale i přes to všechno, by měli mít na paměti to, že čas je nejlepším lékem na mnoho typů problémů. 

Zařazují lidé do svých životů vůbec radost? Pořád si stojím za tím, že lidé by si měli do života zařazovat maličkosti, které jim dělají radost. Ono se to nezdá, ale každá "prkotina" dokáže pořádně zlepšit den. Zamysleli jste se někdy nad tím, co vám dělá radost? Ale takovou upřímnou radost?

Mnoho lidí odsuzuje druhé. Třeba kvůli vzhledu, kvůli oblečení, kvůli povaze. Vymýšlejí si o nich různé příběhy, ze kterých vznikají pomluvy, ostatní si na ně poukazují prstem a ponižují je. Jenže to nevědí, že se za tím vším může skrývat smutný příběh, mnoha špatných zkušeností a také nějaký těžký životní příběh. Avšak vždy tomu tak není, neplatí to u všech lidí. Ale i přesto by neměli odsuzovat ostatní. Každý jsme jiní, každý z nás je něčím jedinečný.

Minulost. Těžká etapa každého člověka. Lidé by si ji měli v životě urovnat, aby neovlivňovala jejich přítomný život, čili přítomnost. Ono se to lehce píše a říká, ale když se to člověku podaří, stává se silným člověkem.

Upřímnost. Upřímnost je něčím, co hodně lidí nemá rádo, ale sami upřímní nejsou. Možná je těžké říct pravdu, ale je to mnohem lepší, než říkat lež. „Lež má krátké nohy." říká se. Mají to však na paměti? 

Kterých chyb jsem si všimla?
  • Lidé moc přemýšlí.
  • Lidé se zabývají tím, co si o nich myslí ostatní.
  • Lidé jsou netrpělivý z časového hlediska.
  • Lidé nezařazují do svého života radost.
  • Lidé odsuzují druhé.
  • Lidé si neváží přítomnosti a myslí na minulost.
  • Lidé nejsou upřímní.
  • Lidé si neužívají života, bojí se odvázat.
  • Lidé jsou moc vázáni na závazky. Občas je třeba se uvolnit.
  • Lidé nejsou sami sebou.
  • Lidé se nechávají ovlivňovat druhými.
  • Lidé neumí říct říkat "Ne."
  • Lidé nemají v životě radost.
  • Lidé se bojí změn.
  • Lidé nedokáží v životě najít maličkosti, které jim přináší radost.
  • Lidé dávají lásku špatným lidem - na základě toho je využívají. 
  • Lidé nosí příliš růžové brýle.
  • Lidé se bojí si přiznat pravdu.
  • Lidé nedokáží snést kritiku.
  • Lidé chtějí slyšet jen to, co chtějí.
  • Lidé si vytváří nesmyslné a nepravdivé příběhy.

Uvědomili jste si své chyby? Napravili jste je? Jakých chyb jste si všimli v životě vy?
„Nikdo nejsme bez chybní. A vždy se s tím dá něco dělat! Za změnami se skrývá úspěch."

Vee






5 komentářů:

  1. Podle mě je štěstí více volba než cokoliv jiného (pokud do života nepřijde nějaká hustokrutá situace, kterou člověk nedovede ovlivnit).
    Někdo na základě zkušeností například zjistí, že když důvěřuje, bývá častěji zklamán. Tak se rozhodne nevěřit nikomu. Sice se cítí sám, ale na druhou stranu, nikdo ho už nezraní. Je to špatné rozhodnutí? Zní tak. Ale není. Je to logický závěr na základě zkušenosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za vyjádření a krásný názor. Mám ráda, když se společně podílíme na takovýchto tématech.

      A ano souhlasím. Proto jsem do článku věnovala těchto pár vět:Ale toto téma je těžké. Protože mnoho lidí vidí tuto situaci jinak. Záleží na povaze a na tom, jak člověk svět vnímá. Názory jsou odlišné.

      ♥ A já děkuji za každý váš názor:3

      Vymazat
  2. Opět skvělý článek! <3 Je plný pravdy a zamyšlení a máš pravdu.. Lidé dělají spoustu různých chyb... Mně vadí, jak jsme k sobě netolerantní všichni... Já právě taková nejsem, chápu, že ne každému jde vše hned... A mé chyby? Určitě to, že si toho na sebe beru někdy až moc a pak to vše padá a já jsem ve stresu.. A někdy až moc přemýšlím nad vším..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji♥! Tvé komentáře vždycky udělají takovou radost=) ♥
      Chyby máme všichni a je na tobě, jestli s nimi něco uděláš, nebo ne =) ♥ Hodně štěstí

      Vymazat
  3. Jak to tak píšeš, mám pocit, že bych se mohla klidně postavit jako podmět do všech těch vět namísto všeobecného "lidé". :) Což je špatně, samozřejmě.

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.