Zlozvyky smutných lidí

Štěstí nejde vysvětlit nějakou větou, protože každý vidíme štěstí v něčem jiném. Možná je to něco, co nám přináší radost, co nás naplňuje, přinutí nás se usmát, nutí nás dělat šílené, ale za to nezapomenutelné věci, díky štěstí zvládneme cokoli, štěstí je něco, co nás drží při životě a posouvá o krůčky dál.

Možná jste zažili "chronicky" nešťastného člověka, který nevěděl kudy kam a téměř mu nebylo pomoci a mohli jste se snažit kdo ví jak. U takových lidí jde velmi jednoduše zpozorovat určité druhy chování, které by se takřka mohly nazvat jako zlozvyky. Pár takových zlozvyků jsem si paradoxně uvědomila u sledování seriálu Jak jsem poznal vaši matku 😀, který jsme si s přítelem v poslední době oblíbili. Jdeme se na ty zlozvyky podívat, máte některé i vy?



1. Budoucnost 

Lidé, kteří nejsou šťastní neustále čekají na to, až něco přijde, až se to stane. Nejlépe by všechno chtěli mít hned, chtěli by hned vědět, kdy potkají svoji životní lásku, jestli udělají školu, jestli někoho potkají, jestli se něco stane. A vlastně si neuvědomují, že je to špatně. Možná se ptáte na to, proč je špatné pořád tak koukat do budoucnosti a netrpělivě na ni čekat a znát odpověď. Není to tak úplně špatně, pokud na budoucnost čekají ve zdravé míře, každý z nás zná to, že všeho příliš škodí. A kromě toho jsem zastánce toho, že se vše stane tehdy, když to budete nejméně čekat. Možná se to oplatilo i vám. 

2. Litujete sami sebe, jste obětí

Tito lidé často hledají výmluvy na jejich těžký život a my už určitě víme, že "Můžeme mít buď výmluvy, nebo výsledky. Nikdy ne obojí."  Samozřejmě, že je to smutné, že někdo měl těžký život, ale jen do té doby, než toho začne zneužívat a vymlouvat se na to. Každý z nás si prošel něčím těžkým a jistě naši blízcí s námi soucítí a byli, jsou a budou nám oporou. Ale pokud začnou zneužívání situace lidé využívat, je to na velmi špatné cestě a nevede to k dobrým situacím. Představte si, jaké by to bylo pro okolí těch lidí, kdyby se ze špatných situací dostali. Příběh o tom, jak se zpět dostali na vlastní nohy, by z nich udělal "hrdiny". To by pak teprve něco znamenalo. 

3. Negativní

Negativita je doslova "prolezlá" nešťastnými lidmi. Avšak neuvědomují si, že je to táhne mnohem víc ke dnu a nepomáhá jim to ani v nejmenším, akorát je všechno horší. Negativních myšlenek se zbavuje velmi, velmi těžce. Člověk si vše musí uvědomit, jinak není cesty ven. Pokud člověk myslí v negativním, všechny takové situace k sobě akorát přitáhne a ty šťastné odhazuje daleko od sebe. S úsměvem jde všechno lépe.

4. Nulový společenský život

Být sám je dobré ve zdravé míře. Každý z nás potřebuje být sám, potřebuje si od všeho oddechnut a udělat si chvíli pro sebe. Ale pokud lidé jsou sami dlouho a nechodí do společnosti, stávají se introverty, uzavírají se do sebe, problémy dusí v sobě, nedokáží se odreagovat a to je doslova "drtí" víc a víc. Přece je fajn mít přátele, se kterými si můžou užít kopec srandy, člověk musí přijít na jiné myšlenky. 

5. Problémy se nechávají tak, jak jsou

Smutní lidé své problémy neřeší a nechávají je schované v sobě. Nijak se s nimi nesnaží vyrovnat. Problémy se potom akorát stupňují, jsou horší a horší. Navalují se na ně jiné, mnohdy horší a to pak nedopadá jinak, než hrozně a někdy i katastrofálně. Problémy se řešit musí, jinak bychom se všichni zbláznili - a to doslova. Takoví lidé by si měli pamatovat, že nikdy, nikdy na nic nejsou sami, vždy se najde někdo, kdo jim dokáže pomoct.

6. Moc myšlenek, moc přemýšlení

Čím víc lidé přemýšlí, o to víc se myšlenky prohlubují a tím víc se do všeho zamotají. Nejlepší asi je, když člověk se zamyslí nad věcmi stručně, rychle a ze všeho udělá krátký závěr. 

Vee

9 komentářů:

  1. To zní, jako kdyby bylo špatné být introvert. Ale na tom vůbec nic špatného není! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi si nepochopila podstatu článku :) Možná na to zkus mrknout znovu :))
      Není to o introvertech, ale o lidech, kteří nejsou šťastní. Nejsou šťastní, protože se jich třeba týká jeden z bodů :) Nejspíše nenašli něco, díky čeho by šťastní mohli být. Je to o smutku nikoli o introvertech :)
      Být introvert není nic špatného, pokud to není v nezdravé míře, všeho moc škodí, jak jsem psala :) V určitých věcech jsem sama introvertní a radši stranou. :)

      Vymazat
    2. Mám úplně stejný pocit, protože jsi to tam napsala v bodě 4. Vyjmenovala jsi to tam mezi negativy nechození do společnosti naprosto jasně. "Stání se" introvertem.

      Vymazat
  2. Ono být šťastný je vlastně otázkou volby, si myslím. A úhlu pohledu. Samozřejmě se všichni cítíme někdy pod psa, ale chronické neštěstí.. za to už si každý může sám. Podle mě je na každém, zda se bude těšit z maličkostí než ty "velké věci" přijdou a nebo může sedět a dokola omílat, jaký je chudáček. Za mě za á ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji!
      Někdo říká, že šťastný život neexistuje. Já tomu věřím tak napůl, člověk může být šťastný. Já jsem neuvěřitelně šťastná už 3 roky. Sice občas zakopnu, ale dokážu vstát a vzít si z toho zkušenosti. :) Maličkost je něco neuvěřitelného. Jsou to malé věci, ale dokáží udělat obrovské divy :))

      Vymazat
  3. Já osobně víc jak smutné lidi nemám ráda kombinace smutný a zlý. S několika takovými lidmi jsem určitou dobu musela pracovat a den jsem měla zkažený jen když jsem je ráno zahlédla.
    Špatné období máme někdy každý ale co je moc, to je moc, a mě je takových lidí vlastně líto. Vždycky se najde něco, co nám může vytvořit úsměv na tváři a to, že si to ani neuvědomují, je samo o sobě smutné. Je třeba se na svůj život lépe podívat a opravdu se zbavit špatných návyků, lidí a věcí, i když to někdy může bolet, abychom se mohli mít mnohem lépe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář a projevený názor :) Jsem ráda, že se na světě najde někdo, kdo to vidí stejně :))

      Vymazat
  4. Holka! Tak tenhle článek je top a naprosto souhlasím! A k tomu všemu, vím, že v některých bodech jsem se našla a byla jsem přesně taková. Moc dobře si na to období vzpomínám a teprve tehdy, když jsem si to vše uvědomila a snažila se omezit, odstranit...tak teprve tehdy můj život začal nabírat tím správným směrem! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejky Jani, mockrát ti děkuji!!! ❤️❤️
      Jsem moc ráda, že si dokázala jít správným směrem. Já pravě taky byla taková a naštěstí jsem si vše uvědomila 😊

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.