Co si nenechat líbit

Dnes se odprostíme po dlouhé od cestovatelských článků a podívame se něco, co by nás mělo posunout zase o krok dál, co by nás mělo rozvíjet. Pokud chceme být šťastní, nesmíme trpět, být smutní, mít kolem sebe něco, co nás trápí. 



Zkuste na chviličku zavřít oči a vzpomenout si na vše, co vás trápí nebo vás nějakým způsobem tíží, co vám kazí náladu. Pokud jste si pár věcí představili, pokuste se si představit to, jak všechny tyhle věci zmizí a vy se cítíte mnohem lépe. Jaký je to pocit? 

Pokud je to skvělý pocit, je to dobré znamení, protože pak můžete být na dobré cestě k tomu, abyste tu všechnu tíhu odhodili a měli se dobře! Teď to chce jen trpělivost, motivaci chtít něco dokázat a odhodlání.

Jaké věci bychom si neměli nechat líbit?

1. Práce, která nás nebaví

Víc a víc se setkávám s tím, že lidi okolo mě nebaví jejich práce. Když se najde někdo, koho práce baví, ale nedává mu to, co by skutečně potřeboval, i tak s tím nic nedělá. V dnešní době je neskutečně mnoho možností, jak si najít cestu k vysněné práci. Vždycky existuje cesta.

Přibližně polovinu života lidé stráví v práci. Představte si, že byste měli "trpět" v zaměstnání, které vás skutečně nebaví a nenaplňuje. A také si zkuste "spočítat" to, co to s vámi může udělat. Co to může udělat s vaším fyzickým, ale i duševním zdravím, co to může udělat s okolními vztahy, co to může udělat za paseku v každodenních činnostech. Stojí to všechno trápení za to? 

2. Nezdravé přátelství

Určitě každý z nás se potkal s lidmi, které v našem životě neměli tu správnou či zaslouženou roli a tím myslím například pravého blízkého přítele. Každý z nás zažil špatnou zkušenost s člověkem, který nás nejspíše potopil na dno a my nevěděli jak se dostat na hladinu. Je to špatné, ale každá špatná zkušenost je k něčemu dobrá. Teď díky tomu víte, jak se v dalších podobných situacích chovat a jak naopak ne, co dělat, co nedělat.

Nenechte se lidmi využívat, zkuste jim někdy říct slovo "Ne". Lidé, kteří nás využívají nemají v našem životě žádnou dobrou roli. I když mnohdy je těžké opustit pár lidí a přestat se s nimi stýkat, nekontaktovat je, může to být vážně velké osvobození od problémů. Pamatujte si, že pár pravých přátel opravdu stačí. A co teprve vaše rodina, ta může být úplně vším, co můžete mít. Myslete na ně a hlavně na sebe.

3. Nepořádek

Může se jednat o nepořádek ve vaši hlavě, ve vašich myšlenkách, ve vašich pocitech, ale dokonce i doma, ve školních povinnostech, v pokoji, v bytě, kdekoli. Pokuste se dát vše dokupy a naučte se dodržovat určitá pravidla, která vám udrží uklizeno nejen v hlavě, v myšlenkách, pocitech, doma, v pokoji, ale úplně všude. Mít čisto, jasno je dobrý krok k tomu, jak mít o všem přehled a ujasněno plno věcí.

4. Negativita 

Negativita může nadělat velké problémy. Já osobně věřím v to, že když člověk myslí pozitivně, pozitivní tím k sobě přivolá. Čím negativní je jeho pohled, o to víc se negativní věci stávají. Ono se ne nadarmo říká, že s úsměvem jde všechno lépe! 

Nepodléhejte negativním myšlenkám, pocitům. Zkuste negativitu odstranit a pokuste se na všechno hledat jiný úhel pohledu, ne všechno má totiž temnou stranu. Budete pak o krok blíž k tomu, abyste si splnili sny a byli šťastní. 

5. Lhaní sami sobě, ostatním

Pokud chcete přestat lhát ostatním, začněte nejprve lhát sami sobě. Každý z nás určitě ví, že lež má krátké nohy a daleko neuteče. To platilo, platí a platit bude vždycky. Každé zlo vyjde na povrch dřív nebo později. Pokud přestanete lhát sami sobě, uleví se vám, nebude vás trápit svědomí. Říkat pravdu je někdy hodně, hodně těžké, ale za to účinnější, než říkání lží. 

6. Nuda 

Nuda dokáže člověk donutit k opravdu hodně věcem, člověk by se někdy vážně divil. Ale co takhle žít život bez zábavy? Zbavte se nudy v životě, trohu se uvolněte a jděte se bavit, užívejte si života, víkendu, přátel, užívejte si chvíle teď a tady, protože to, kde se nacházíte a hlavně s kým, je to nejvzácnější. Zábava je základ! Bavte se!

Vee

Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.