Nový rok v Paříži - pátý den

Pátý den! Silvestr! V Paříži! Nemůžu se dočkat! Dnes nás čeká další náročný den, proto jsme se rozhodli ráno déle spát. Strávím poslední den v roce s mou nejmilovanější polovičkou v Paříži, ve městě, které bylo, je a bude mým snem! 💓


První zastávka - Sacré Coeur! Nemohla jsem se dočkat, až tuto krásnou baziliku opět uvidím. Nachází se na nejvyšším místě - kopci Montmarte (hoře mučedníků) Paříže. Hora mučedníků se jmenuje, protože legenda praví, že na této hoře byl stať Diviš i jeho dva učedníci. Svou hlavu vzal a odešel s ní na sever, kde se nachází bazilika Saint-Denis. Toto místo je vážně kouzelné, krásné, pozoruhodné a nejde ho neobdivovat. Z Montmarte jde krásně vidět na téměř celou Paříž. Chvíle na tomto místě jsem si náramně užívala a vychutnávala si Pařížskou atmosféru plnou romantiky, turistů a obchůdků se suvenýry. 

Další záchytný bod byl Moulin Rouge - místo, kde dominuje červený mlýn. Jedná se o kabaret, kde vystupovalo mnoho známých umělců. A to nelze opomenout tanec kankán! 💓 

Pokračovali jsme za dalším cílem Palace Royal. Cestou jsme opět procházeli nejrůznějšími uličkami Paříže a prozkoumávali okolí. Cestou jsme narazili na Galerii Lafayette - největší obchodní centrum nedaleko Opery. Obchodní dům měl uvnitř obrovský vánoční stromeček a každých 30 minut byla světelná šou. Bylo to vážně krásné. Dům má na vrchu terasu, na kterou můžete vstoupit. Na tomto místě jsem si připadala, že mám Paříž jako na dlani.  tohoto místa jsem vůbec nechtěla odejít, přála bych si tam zůstat déle a užívat si tak nádherného výhledu.

Po tomto výletě jsme vyrazili zpět, kde jsme byli ubytovaní, abychom si odpočinuli a připravili se na večer. Vyjeli jsme něco okolo osmé hodiny večer, abychom přijeli včas, protože ohledně stávkování jsme nemohli brát dopravu jako jistotu.
Vystoupili jsme opět na Louvre Rivoli a od tamtudy jsme šli pěšky k Eiffelově věži, abychom společně oslavili příchod Nového roku.
Cestou tam jsem si užívala poslední den v roce v tak úžasném, krásném, romantickém městě. Pořád jsem si přehrávala v hlavě naše zasnoubení a myslela na to, že se budu vdávat, že budu mít manžela. Je to neuvěřitelný pocit! 💓

Dorazili jsme naproti Eiffelově věži k Palais de Chaillot. Loni jsme si tady dali palačinky, tak jsme si je dali znovu. Nemohla jsem si je vynachválit, opět. 💓 Pak jsme si sedli na schody a čekali na půl noc asi hodinku a půl. Seděli jsme, dívali se na Eiffelovou věž, pozorovali jsme několik stovek turistů, Pařížanů a užívali si tu chvíli.

Ohňostroj v Paříži u Eiffelovy věže není, což mi bylo líto, je pouze u Vítězného oblouku spolu s laserovou show. Ale po té jsem si uvědomila, že v Paříži nejsme kvůli nějakým rachejtlím, ale kvůli úplně něčeho jiného. Jsme tu, abychom si užili jeden druhého, naše zásnuby, naši dovolenou, abychom si užili Paříž, romantiku a abychom viděli a poznávali, objevovali. 

Vee
Sacré Coeur v mlze z pohledu obchodního domu Galerie Lafayette

Řekli jsme si ano.♥

1 komentář:

  1. Věřím tomu, že si to fakt užíváte. My jsme bydleli v Paříži dva roky a jako první měsíc byl fakt super, ale pak nám prostě začalo spousta věcí vadit. Lidi, bydlení a tak celkově. Třeba v Paříži jsou dost často byty, které vůbec neřeší věci jako akustika prostoru a prostě celkově je to bydlení ve fakt šíleném stavu.

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.