Umění přijmout to

Přijmout věci tak, jak jsou, mi přijde mnohokrát jako umění. Ne každý z nás se dokáže s nějakou situací smířit a přijmout ji. Občas je těžké se to naučit, ale věřte, že když se to naučíte, život je mnohem, mnohem jednodušší. Vnímáte věci jinak a hlavně nežijete v minulosti. Naučíte se, že dané situace jsou pozitivní, i když se zdá být docela malicherná, smutná, ne s příliš dobrým koncem. Pokud se naučíte přijmout to, tak budete si takových situací vážit, budete vděční za každou špatnost, protože ty vás naučí mnohým věcem. Ale jak na to?


Vše je tak, jak má prostě být

Může se zdát, že věta: Vše je tak, jak má prostě být, není zrovna pravdivá. Ale ať jsou okolnosti jakékoliv, věřte, že pravdivá je. To, jaké věci jsou, jak se vyvíjejí, takové mají být. Co se stalo nezměníme a říká se, že nemáme litovat toho, co jsme udělali, protože v té době jsme to tak chtěli. Minulost nezměníme, ale naši budoucnost ovlivnit tím, že se smíříme s tím, jak věci prostě jsou, můžeme. A my chceme přeci pěknou, spokojenou budoucnost, chceme být šťastní. 
Ztrácet čas nad tím, že budeme truchlit nad tím, jak se věci mají, je naprosto zbytečné, když to nezměníme. A proto můžeme vložit úsilí do mnohem užitečnějších věcí - a to do přítomnosti a budoucnosti. 

„Zase bude dobře." Tuto větu si opakuji pokaždé, když mi je nejhůř. Čas všechno spraví. A i když se zdá, že čas je v danou chvíli to nejhorší, vzpomeňte si, že je tomu právě naopak. Je to nejlepší. Všechno se dá řešit. Vždy se najde cesta ven a také pamatujte, že nikdy, nikdy, nikdy nejste sami! 

Ne všechno dokážeme ovlivnit

Ne všechno dokážeme ovlivnit. Na této větě se nejspíše všichni shodneme. Je to téměř nemožné a to bychom si měli také uvědomit, že nedokážeme ovlivnit věci, které chceme, aby byly jinak. Zde bych použila jako příklad lásku. Nedokážeme ovlivnit city druhého člověka, nedokážeme ovlivnit a přimět ho, aby miloval někoho jiného, než si přejeme. Dále by se dalo použit počasí, vrozené nemoci a vady, ale také nedokážeme ovlivnit ani chování druhých. 

Musíme si uvědomit, že nedokážeme všechno ovlivnit, a tak se musíme smířit s tím a přijmout vše tak, jak je. Umění přijmout to, dokáže v našem těle navodit neuvěřitelnou úlevu a klid. Pamatujte, že vše má čas a nejde ze dne na den. Buďte proto trpěliví a přijmete to, že všechno se ovlivnit nedá.

Ne: jak, kdy, kde a kdo & Ano: co a proč

Nezaměřujte se na to, jak se to stane, kdy se to stane, kdo to udělá, kdo to způsobí. Důležité to vůbec není. Důležité je, aby se to vůbec stalo. Zaměřte se na to, co chcete a proč to chcete, to je důležité mnohem víc. Pošlete světu své přání a on už to nějak zařídí. Bude to jedno velké překvapení!

Rozptýlení, lék na problémy

Zamyslete se sami, jak se nejlépe vypořádáváte s problémy. Zavoláte kamarádce, jdete se projít, jdete běhat, kreslíte si, píšete, pijete kafe, díváte se na filmy, vyrábíte různé výrobky, uklízíte, utečete od sociálních sítí? To, co vám pomůže alespoň chvíli přestat myslet na problémy je váš lék. Věnujte se mu, zapojte ho do každého dne. 

V každém případě zapomeňte na to, že utápění se v depresi a ve smutku je lék. V žádném případě to není pravda! Trápit se není lékem, ale naopak, je to škodlivá látka, která vám nepomůže se z problémů dostat. Akorát to bude ještě horší. 

Zapamatujte si, že když utečete od problému, nevyřešíte ho. Akorát ho na malou chvíli přestanete řešit a myslet na něj. Jednou se vrátit musíte a s tím se vrátí i problém. Problém zasouváte do minulosti, ale nesmíření se s minulostí vás vždy doběhne a mnohdy je to horší a horší. Na jeden problém se z ničeho nic navalil další a další a další. Útěk nic neřeší.

Sny, přání, síla přitažlivosti 

Pokud nějaké sny a přání máte, dokážete si je přitáhnout pomocí síly přitažlivosti. Možná si říkáte, že je to blbost a nemožné. Ale věřte mi, ono to vážně funguje. Když budete dělat vše proto, aby se vám splnilo to, co si přejte, síla přitažlivosti vám to dá. Tím, že budete vkládat lásku do toho, co milujete, se vám splní. Láska je mocná a velmi silná věc, na to nezapomínejte.

Sny nás drží nad vodou, dávají nám naději. Dokáží nás vytáhnout z problémů a ze všeho špatného. Proto se jim věnujte každý den. 

Vee

9 komentářů:

  1. Jo, s tímhle článkem souhlasím. :) Prostě některé věci změnit můžeme - třeba sebe. Občas můžeme nějak ovlivnit i ostatní, ale nejlepší je brát lidi takové, jací jsou - už jsem to taky zjistila. :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek se kterým můžu jedině souhlasit :) Bohužel s tímto "uměním" mám stále problém, neustále přemýšlím nad tím, co jsem mohla v minulosti udělat jinak apod., ale snažím se na tom pracovat a přijímat věci tak, jak jsou :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snaha se cení! :) Pokud do ní dáš všechno, dokážeš to :)
      Hodně štěstí ♥ A děkuji :)

      Vymazat
  3. Super článok. V tomto období sa tiež zamýšľam nad takýmito vecami a životom. Napísala si to krásne ja však namiesto sily príťažlivosti verím v Boha a Ten mi neuveriteľne vo všetkom pomáha. Učí ma ako byť šťastná v prítomných okamihoch a vážiť si to čo mám teraz. Možno to znie šialene ale je to tak. :D ♥

    Prajem ti krásny deň. ♥
    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji!
      Je hezké, že v něco věříš, protože tak to má být. Každý máme něco, na co věříme a jestli tomu dáváme lásku, existuje to :)
      Nezní to šíleně, máš pravdu! :)♥

      Krásný den i tobě :)♥

      Vymazat
  4. Pozitivní a pěkný článek. A máš pravdu. Tvoje články jsou moc fajn, člověka tak nějak motivují.😊

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek, Verčo a hodne pravdivy.
    Dřív jsem tu větu, "co neovlivníš, na to se nesoustred" nenavidela, ale casem jsem si uvedomila, ze to tak je, akorát si k tomu clovek nejak sam musí dojít. :)

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.