Možná není každý den perfektní. Ale v každém takovém dni něco perfektního je.

Každý z nás zná ty dny, kdy si myslíme, že byl úplně, ale úplně na nic. S touto myšlenkou pak chodíme celý den, den po dni, máme ji v hlavě a tím si přivoláme třeba i horší věci, a nebo taky další špatné situace. Znáte to? Já ano. A protože jsem to poznala, skončila jsem s tím. A víte co? Je mi lépe!

I když máte den úplně na nic, všechno úplně na nic v něm není. Jsou to každodenní maličkosti, o kterých už dva roky píšu. A pokud čtete mé články nějako dobu, tak víte, o čem mluvím.

Možná si říkáte, že je těžké se přesunout ze špatné nálady na tu dobrou. Ale není, je to naprosto jednoduché. Stačí jen změnit své uvažování a vnímání.

Uvažování? Jde to ze dne na den? Ne nejde, tedy pokud jste tak dobří a máte obrooovskou snahu, tak ano, ano jde to ze dne na den. Se chtíčem jde všechno. Když budeš uvažovat nad vše špatným, co tě během dne potkalo, je to špatně. Akorát si další špatné přivoláš. Uvažuj spíše nad tím, co hezkého se může stát.
Je teprve ráno a ty už uvažuješ nad dnem, ve kterém tě čeká něco špatného? Uvažuj nad tím, že to špatné není. Je to k něčemu dobré. K čemu? Odpověď znáš jen ty sám/sama. Najdi důvod, proč je něco dobré. Každá temná strana má totiž svou světlou stránku - to známe od dětství z pohádek. A když nás to učili, proč to nepřivádíme do svého života?
Když už se nacházíš v tom špatném, což je vlastně to dobré, říkej si, že za chvilku bude dobře. Ještě pár minut, hodin, pár chvil a zase budeš doma, s přáteli, v kavárně, v posteli či někde jinde. Tato chvíle totiž nebude trvat věčně. A navíc.. vše, co děláš, má nějaký důvod. Jaký důvod má to, co děláš a proč si myslíš, že je to špatně? Uvažuj nad tím! :)

Vnímání? Vnímání a pozornost je velmi důležité. Proč? Protože dokážeš vnímat plno nádherných věcí! Když změníš uvažování v tom, co děláš, proč to děláš a proč to vše vlastně ani špatné není, tak si všimneš spousty krásných věcí, nádherných maličkostí, spousty krásných příležitostí. Stačí být pozorný a vnímat to pěkné!
Každodenní maličkosti, které nám dělají radost. Které to jsou? Odpověď znáte jen vy sami. Jak to? Protože vy nejlépe víte, co vám dělá radost, otevře oči, vykouzlí úsměv na tváři. Jsou to ranní paprsky slunce? Je to sníh? Je to teplé či studené počasí? Je to snad hezký pejsek, kterého potkáte ve městě, který jde kolem? Je to pěkný hrneček ve výloze? Je to nádherná vůně kávy? Je to úsměv a radost druhých?
Pokuste se popřemýšlet, pouvažovat a vnímat takové maličkosti. Když najdete to, co vám dělá radost a doslova to "nacpete" do každého vašeho dne, budete se mít lépe!

Tak málo stačí k tomu, abychom z "neperfektního" dne udělali ten perfektní. 

8 komentářů:

  1. Krásny článok a k tomu vnímaniu by som dopísala že ak už niekto nevníma práve v tom momente to krásne tak večer nech si skrátka sadne a premýšľa nad tým pekným čo zažil v daní deň, niekedy si to stačí zapísať a potom človek zmení zmýšľanie raz dva :)

    DISCOVERINGGLAM

    OdpovědětVymazat
  2. Někdy stačí opravdu strašně málo, aby se úžasný den změnil k den pod psa. Ale zároveň to platí i opačně - někdy mám celý den takový pochmurný, ale pak se stane něco, co mi vrátí dobrou náladu a díky čemu na ten den vzpomínám pozitivně. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Opět parádní článek!:) Ano, měli bychom myslet nad tím dobrým, tím si i to dobré přitahujeme!:) A vše zlé je k něčemu dobré:)

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.