20 minut. Je to vážně tak moc?

Lenost a nechuť jsou velmi dobrými ničiteli těla všeho kolem vás. Není dobré je v životě mít, snášet a ani je trpět. Musíme je odstranit. Ničí vaše tělo, myšlení, zdravý životní styl, dokonce občas i vztahy s lidmi, ničí dokonce i cesty za vašimi sny.

Možná se zdá být těžké se zbavit lenosti, ale postačí k tomu úplně jednoduchá metoda. Pravidlo 20 minut. Toto pravidlo se mi osvědčilo a cítím se mnohem lépe, denně nachodím i 6-8 km, udělám vše, co potřebuji nebo vše, co bych měla stihnout. 
Den má 1440 minut, 24 hodin. To je docela dost času na to, abychom stihli vše potřebné během jednoho dne. Nemáte čas? Hloupost! Když člověk řekne, že nemá čas, je to výmluva. Článek o výmluvách si můžete přečíst zde: „Můžete mít buď výmluvy nebo výsledky. Nikdy ne obojí."  Rozhodně si jej přečtěte!

20 minut pár s pár aktivitami, o kterých si povíme za chvilku, které by měl člověk dělat každý den, aby si s plnil všechny své sny, byl zdravý a šťastný, ještě nikoho nezabily - akorát lenost, nechuť ano a o to nám jde. Vážně je 20 minut tak moc? Ne není!! 

20 minut...

Věnujte 20 minut denně svému tělu, sportu, zdraví, aktivitě. 
Věnujte 20 minut denně úklidu a pořádku.
Věnujte 20 minut denně svým myšlenkám, nápadům, poznámkám.
Věnujte 20 minut denně studiu, získávání znalostí.
Věnujte 20 minut denně odpočinku.
Věnujte 20 minut denně přátelům, rodině, blízkým, zvířátkům, pobytu venku.
Věnujte 20 minut denně k zlepšení vaší pracovní schopnosti.
Věnujte 20 minut denně něčemu, co pomůže splnit váš sen.
Věnujte 20 minut denně tomu, co vás dělá šťastným.
Věnujte 20 minut denně naslouchání druhému.

Těchto 10 aktivit po 20 minutách vám zabere 200 minut denně, což jsou přibližně 3 hodiny.. Je to vážně tak moc? Je to moc času, moc úsilí udělat pro sebe něco, co nám pomůže? Udělat něco, co nám může splnit sny? Ne není. Jsou to pouhé 3 hodiny ze zbylých 24 hodin.

Malá rada...

Má rada zní, abyste těchto 10 aktivit nedělali hned po sobě. Dělejte je v průběhu dne, zapojte je do každodenního života. Něco udělejte ráno, něco dopoledne, odpoledne, k večeru, večer a než jdete spát.

Chce to motivaci něco se sebou dělat...

Motivace je neuvěřitelně důležitá. Těžko člověk se sebou udělá pokroky, když nemá motivaci. „Nečekejte motivaci před vlastní činností.  Pusťte se do práce a motivace se dostaví!" A. A. Lazarus

13 komentářů:

  1. Den má sice 24 hodin, tedy 1440 minut, ale já se potřebuji vyspat, protože do sebe necpu lehké drogy, abych byl během dne produktivní – tedy kofein.
    Ale teď vážně, úplně všechno nedělám každý den, spíš to nějak střídám. Já sice lidem dokážu naslouchat, ale spousta lidí má hrozně moc malicherných problémů, a proto se jim straním :D.
    PS: Nechceš blog přesunout na wordpress? Tahle nutnost psaní příspěvků přes Chrome (nějak ten prohlížeč nepoužívám) mě opravdu unavuje a stojí to čas...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji za komentář. A taky, že si ztratil čas, abys napsal příspěvek přes chrome. Přemýšlela jsem nad tím, ale zatím to neplánuji :) Mně to tak vyhovuje, nechat ho přes blogger. Každému vyhovuje něco jinýho, každý je zvyklý používat jiné prohlížeče, aplikace a vše podobně.

      Možná časem se na wordpress přesunu, kdo ví. :)

      Vymazat
  2. Ten první odstavec jsi napsala opravdu krásně. Tím však nechci říct, že ty další za nic nestojí. Naopak! Ale první odstavec mě dosti zaujal :D Napsala jsi to krásně a je to pravda.
    Celkově si hodně říkám, že plno věcí nestíhám. Třeba když se mi sešlo několik věcí na jednou. Upřímně mi nezbyl moc čas na odpočinek. Ono, kdybych netrávila tolik času s přítelem, vše bych si rozložila i trochu jinak, ale když už jsem u něj, děláme všechno společně a k nějakým svým věcem se tolik nedostanu.
    Škole taky kolikrát musím věnovat víc jak 20 minut. Hodně lidí jsem omezila. Rodinu vídám jednou za 14 dní. Prostě ne vždy lze věci rozložit takto na 20 minut. Možná lze, záleží hodně na tom přístupu, ale však i na okolnostech a to i na okolnostech, co až tolik neovlivníme.
    Na naslouchání druhému si třeba nezvolíš sama 20 minut. Jako hele jo teď tě poslouchat budu, ale pak už nebudu mít na tebe čas, protože ti tvá doba uplyne. :D
    Snad mi rozumíš, jak to myslím :D
    Každopádně máš pravdu v tom, si to takto rozvrhnout a věnovat se více méně všemu určitou dobu, aby se toho stihlo více a ne se třeba polovinu dne válet a pak si stěžovat, že nic nestíháš. Nebo se věnovat polovičku dne, jedné věci. Chápu tak nějak, jak jsi to myslela , ale napsala jsem k tomu i své :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát ti děkuji za tak parádní komentář a za tvůj souhlas!♥
      Děkuji♥♥♥ A áno, chápu tě!:D

      Vymazat
  3. S tímhle já nemám problém, ale pořád si říkám, že bych to strašně ráda implementovala do života svého přítele. Jenže on na to asi úplně není. Což je škoda, protože si myslím, že by to pro něj také mohlo být přínosné. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, nikdy mě nenapadlo spočítat si kolik minut den má a nahlížet na aktivity, kterým svůj čas věnuji tímto způsobem. Určitě si zkusím, to co dělám takhle rozplánovat a zjistit, kolik času čemu věnuji. Děkuji za tip!
    Já proti lenosti docela často využívám "pravidlo jedné minuty". Vždy si řeknu, jestli mi daná věc zabere víc než jednu minutu, pokud ne, hned do toho: umít hrníček hned po dopití kafe, utřít prach na poličce, složit oblečení do skříně apod. Nezabere to víc než minutu, ale to, že to člověk udělá hned a neodkládá na později, udělá ohromný rozdíl. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je parádní článek! :) Děkuji Veru za něj, máš pravdu, 20 minut stačí k něčemu každý den, co nám pomůže:)

    OdpovědětVymazat
  6. Takhle... ono záleží, co těch 20 minut děláte. Nicméně si myslím, že když vás někdo položí do sedací soupravy do U a bude se vám dvacet minut věnovat, tak budete mít lepší den. To mi věřte. Ale jako ono se říká, že když člověk bude dělat jednu věc každý den třeba i malou chvíli, tak se v tom prostě za rok zlepší (dokonce bylo vyjádřeno i o kolik procent, ale to už si nepamatuju).

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.