Proč si své sny neplníme? A proč bychom si je plnit měli?

Každý z nás má sen. Někdo si přeje být bohatý, někdo hubený, někdo malý a někdo zase štíhlý. Někdo si přeje cestovat, někdo si přeje rodinu. Některé sny jsou vážně náročné a potřebují spousty síly a trpělivosti, snahy a mnoho práce. Splnit si sny není jednoduché. Někteří si přejí celý život, ale svých snů nikdy nedosáhli. Proč si své sny nesplnili? 

„Budoucnost patří těm, kdo věří svým krásným snům." Eleanor Roosevelt

 V cestě, kterou kráčíme, nám stojí mnoho překážek. Největší překážkou je strach, možná i lenost. A k tomu všemu se váže i sebedůvěra, cílevědomost, víra v sebe sama.

  • Strach ze změny. V dnešní době je tento důvod nejčastější. Člověk si do hlavy vepíše větu: „Nechci dělat něco, na co nejsem zvyklý." nebo „Bojím se změny, člověk nikdy neví." nebo „Mám rád svou každodenní rutinu. Když člověk nechce změnu v životě, co z toho potom má? Není lepší se odvázat a začít žít tak, jak si vysnil? Poznávat nové, objevovat nové? 
  • Ztráta. Bojíme se, že když si půjdeme za svým cílem, ztratíme něco, na čem nám záleží. Rodinu, přátele, práci. Ale měli bychom si uvědomit, že vše má své řešení. Nikdy se nemusí stát to, že ztratíme něco, na čem nám záleží.
  • Neúspěch. Bojíme se, že neuspějeme, že nedopadne sen tak, jak jsme si ho vysnili. Představa je jiná oproti realitě, to ano. Ale budeme-li věřit snu, bude skutečně takový, jaký jsme si ho vysnili. Možná ještě lepší. Zde platí pravidlo zákonu přitažlivosti. Řeknete-li „Stejně se to nestane.", tak se to vážně nestane. Řeknete-li „Stane se to.", tak se to stane. Věřte nebo ne, ono to funguje!
  • Sebedůvěra, odhodlání, chuť. Tyto tři aspekty nás odhání od našich snů. Podle mě, jsou nejčastější. V dnešní době ubývá více a více lidí, kteří by byli sebevědomí a odhodlaní a mít chuť něco dokázat, splnit si sen. Je potřeba věřit v sebe sama, odhodlat se a žít.
„Mějte velké sny, jen velké sny mají sílu pohnout lidskou duší." Marcus Arelius

Možná se ptáte nebo bádáte nad tím, proč by se sny vůbec měly plnit. Není to zbytečné? Ne, to vážně není! K čemu to vůbec dobré je?

  • Zvyšuje sebevědomí. 
  • V moment, kdy si vaše tělo a vaše myšlenky uvědomí, že váš sen je skutečný, dostaví se neuvěřitelné pocity, emoce, dokonce i pocit adrenalinu.
  • Máte chuť zvládnout víc, dokonce i nemožné.
  • Splněný sen zajistí nezapomenutelný zážitek.
  • Vaše sny jsou pohonem, který vás pohání vpřed. 
  • Díky snům budete žít váš život, život takový, jaký chcete jen a jen vy.
  • Jste díky němu šťastní, sví, úspěšní.
  • Najdete větší chuť do života.
  • Nesplníte-li si svůj sen, budete toho jednou litovat. Řeknete si: „Proč jsem to jen neudělal/a!" 
Vee

8 komentářů:

  1. Moc pěkný článek :) Sny by se měly plnit :) Zatím se ne všechny mé sny podařilo splnit, ale pracuji na tom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brzy se dostaví, pokud nad nimi pracuješ. Jde to, i když se zdají nemožné:)

      A děkuji za hezký komentář:3

      Vymazat
  2. Přesně tak, Veroniko. Mluvíš mi z duše. Moc pěkný článek. Sdílím na S radostí do Anglie. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ani nevíš, jak takové komentáře potěší♥ Děkuji!

      Vymazat
  3. https://weliot.blogspot.com/2018/08/navrat-weliothie.html aby jsi věděla, že tvé psaní má smysl a sama ani netušíš, pro koho všechny můýe znamenát tvé psaní hodně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. !!!!! ♥♥♥♥♥
      Nemáš ponětí, jak mi tohle udělalo radost!♥ Moc děkuji !

      Jsem neuvěřitelně ráda, že jsem pomohla a pomáhám!

      Vehnalo mi to slzy do očí! ♥

      Držím ti palce, ať jsi šťastná!♥

      Vymazat
  4. Moc pěkný článek :) mně třeba strašně dlouho trvalo najít svoje sny. Dlouho jsem nevěděla co chci, co chci zažít nebo čeho dosáhnout. Teď mám ve svém diáři místa kam se chci podívat, knihy které chci přečíst a jako velký cíl je můj dům. Ať jsou sny jakkoliv, vždy stojí za to, aby se k nim člověk postupně přibližoval!

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.