Můj deník z Paříže III.

Vstávali jsme poměrně brzy, abychom se k dnešnímu cíli dostali nějak v rozumný čas a i v rozumný čas se vrátili. Nejdříve, než se vydáme na dnešní dobrodružství, zajdeme do kavárny, kde chodíváme, abychom si pořádně naplánovali cestu. Dnes nás čekal výlet do Zámku ve Versailles! Tento zámek vznikl, aby byl symbolem absolutistické monarchie. V roce 1979 byl tento zámek, spolu se zahradou, zapsán do UNESCO. Roku 2002 dostal tento zámek i park ocenění jako nejhezčí Zámek v Evropě. Zámek obývalo spousty známých panovníků té doby. Avšak nejznámějším byl Ludvík XVI.


Vystoupíme na zástavce, která nebyla moc daleko od zastávky, na které jsme vystoupili. Alespoň že tak, protože naše nohy budeme potřebovat na zahrady, protože jsou obrovské. Cestou jsme narazili na informace, kde jsme si vyzvedli mapku. Se slečnou, která nám ji předávala spolu s informacemi, se s námi zapovídala o naši zemi. Chtěla vědět, jak zní náš jazyk. Myslím, že se nad ním celkem pobavila. Rozloučili jsme se a vydali se na cestu k Zámku.

První dojem byl úžasný, ale to jsme nevěděli, že ještě úžasnější bude pohled na zahrady. Musím uznat, že na celé Paříži a tady také, jsou přísné kontroly. Vás, batohy kontrolují. Pomocí skeneru a takovou věcí (nevím jak se tomu říká), kterou projdete a jestli něco ukrýváte, zasvítí červeně. Za ty kontroly jsem byla a jsem neuvěřitelně ráda, vzhledem k okolnostem, které se ve světě dějí. 

Vstoupili jsme do Zámku, kde jsme si prohlédli jeho vnitřek, ale jen kousek. Neměli jsme totiž sluchátka a někoho, kdo by nás provedl a řekl historii tohoto Zámku. Ale to nevadí. Jsem nejvíc vděčná za to, že tady stojím, že tady jsem, že mám možnost tady být. Po 7 letech. Vyšli jsme ven a uviděli ty zahrady. Byly nádherné! Něco takového se nevidí každý den, tolikrát za život, pokud tedy cestujete málo. 
No myslím, že lepší bude, když se podíváte na fotky, které jsou z Versailles. A usoudíte sami, zda je to krásné nebo naopak ne. Přeji krásné prohlížení fotografií. A u dalšího dne na viděnou♥








8 komentářů:

  1. Nádhera, ty zahrady jsou opravdu moc krásné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ve Versailles jsme byli poslední den před odjezdem, pamatuju si, jak jsme s kamarádkou naléhavě hledaly záchod. :D Kontroly si vůbec nevybavuju, buď před 4 lety ještě nebyly tak intenzivní nebo už jsem to zapomněla. Ty zahrady jsou krásné a fotogenické. :)

    L e n k a

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí jsme s přítelem záchod nehledali:D Vzhledem k okolnostem, které se ve světě dějí, je to vhodné a oceňuji je :) Kontroly jsou potřeba a je dobře, že jsou. Paříž je skvěle hlídaná.

      Ano to jsou, krásnější jsou na vlastní oči♥

      Vymazat
  3. Nádherné fotky! Zahrady vypadají překrásně. :)
    Woodnote

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Ano, vskutku vypadají překrásně♥
      Děkuji za komentář!

      Vymazat
  4. Krása, taky bych se tam chtěla jet podívat. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.