Motivace pomocí fotografie

V poslední době nedělám po večerech nic jiného, než si večer prohlížím fotky v mém telefonu a přemýšlím, co mě vedlo k tomu, abych jakoukoli vyfotila. A tyto myšlenky, které vyjadřují vztah k mým fotografiím, jsem začala zveřejňovat na instagram, kdy ho beru jako takový "foto deníček", kde fotky zveřejňuji. Bratranec, který bydlí v Olomouci mi řekl, že by nebylo od věci, je zahrnout do článků nebo udělat "nějakou stránku", kde bych zveřejňovala citáty nebo tyto myšlenky. A krom toho mi přijdou tyto kratší myšlenky docela motivační a dá se díky nim uvědomit spousty věcí. A také blog by měl obsahovat kratší verze článků a ne "slohové práce", které obvykle píšu.
Spadla jedna kapka, druhá, třetí. Zafixovala jsem si do podvědomí, že déšť znamená mokro, tmavou oblohu, bláto, špatnou náladu, únavu. Řekla jsem: ,,Nemám ráda déšť.”... tehdy.

Spadla jedna kapka, druhá, třetí. Uvědomím si, že i když je déšť o blátu a tmavé obloze, tak jako kdysi, může být i o něčem mnohem, mnohem hezčím. Všechno škaredé, zlé nebo špatné nemusí být škaredým, zlým nebo špatným. Záleží pouze na tom, jak se na déšť podívám. Chci, abych ho viděla škaredým, tak tomu tak bude. Chtěla bych, aby byl krásný a kouzelný, a po té se tomu také tak stane. Bude kouzelný. Svět, který vnímám, můžu změnit pouhou myšlenkou a pohledem. A tak si vytvářím Můj, jen a jen můj svět. Vidím to, co chci, aby mé oči viděly. Cítím to, co chci, aby mé srdce cítilo. ❤️
A na základě této myšlenky, pocitu a hlavně deště, vznikla tahle fotka^^ Hlavně jsem si připomněla, že svět bude takový, jaký si ho udělám, můj^^ A já si ho chci udělat A já si ho chci udělat krásným🌈.

Zamysleli jste se také nad tím, co nemáte rádi? Našli jste na této věci něco pozitivního? Pomohlo Vám to změnit názor na to, co rádi nemáte? ❤️ Ráda si o tom přečtu více! ❤️



4 komentáře:

  1. Pěkná myšlenka a fotografie. A vážně je to tak, jak je zde napsáno. V dešti se mi nechce moc chodit fotit, protože vidím jen tu škaredou šedivou oblohu a mokrou zem. Ale déšť může mít i své vlastní kouzlo a fotky jsou pak také krásné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Také moc ráda fotím, jen tak mobilem vše co v mém okol upoutá pozornost. Nejčastěji to je příroda a západy Slunce :) a tvá myšlenka o myšlence k fotografii se mi moc líbí. Většinou takhle o fotkách přemýšlím pouze pokud je v ní nějaké citové pouto, záležitost. Ale pak mám například také ráda fotky po děšti. Vyjadřují tu odpočatou přírodu plnou energie :)

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.