Půlnoc v Krakově

Vzpomínáte na článek se jménem Zlín - neplánované akce jsou těmi nejlepšími? Tohle "pravidlo" se mi opět potvrdilo. Prošli jsme si půlnoční Krakov

Hlavním úkolem bylo odvést jednu holčičku s její maminkou domů z letiště. Vyrazili jsme o dvě hodinky dříve, abychom si Krakow mohli projít v noci, když je krásně osvětlený. 
Nastoupili jsme do auta, kde jsme zapojili flash disk s našimi společnými písničkami a dali jsme se na dvou hodinovou cestu. Cestování mám vážně ráda, hlavně ty cesty, které vedou k cíli nebo naopak domů. A takovou třešničkou na dortu je cíl, který vždy vážně stojí za to. Třeba jako mé milované Pustevny nebo výlet do AqualanduMoravia
Dorazili jsme tak akorát, abychom byli na náměstí přesně o půl noci. Atmosféra byla k nezaplacení - a co teprve polibek?
Bylo hezké se do Krakova vrátit po dvou letech a připomenout si, jak krásné město to je. Akorát jsme neměli možnost projít úplně všechno, přece jen kdo otevře galerie, muzeum o půl noci. Trochu mě mrzelo, že jsme neměli možnost si projít hrad, zdolat jeho hradby a vidět půlnoční výhled, který by nám poskytl. Ale toto zklamání mě opustilo po pár minutách, co jsem si uvědomila, že hlavním je to, koho vedle sebe mám, jak moc mi na něm záleží a jak moc jsem v jeho přítomnosti šťastná - není nic lepšího. Tento pocit se ve mně bude ukrývat ještě hodně dlouhou dobu.
Hodina uběhla a my museli jet na letiště. Při příjezdu se mi vrátila vzpomínka na to, kdy jsem na letišti byla naposledy. A to tehdy, kdy jsme s gymnastikou letěli do Portugalska na EuroGym, do města Coimbra. Chtěla bych vrátit ty chvíle.
Za každou vzpomínku jsem neuvěřitelně vděčná, kéž by jste tu vděčnost cítili tak, jako já. Úkol splněn a mohli jsme vyrazit zpátky domů.
Odjížděla jsem s pocitem, že mám další místo, kde bych se ráda vrátila, protože se v něm skrývají zážitky, vzpomínky, které si při další návštěvě vždy ráda připomenu. S mou "srdeční záležitostí" vždy říkáme: „Co se stalo na Šiklu, to zůstane na Šiklu." A tak to platí s každým místem, které je spojeno s něčím krásným.

Vee


8 komentářů:

  1. To muselo být boží! Fotky se moc povedly :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to musel být fakt skvělý výlet. :) Krakov mě taky dost láká, ale spíš se tento rok do Polska chcem podívat na Stolové hory, prý jsou úžasné. :)

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba se tam taky vydám, děkuji za nápad, zní to fajn^^

      Vymazat
  3. Já se ještě do Krakowa bohužel nevydala, ale určitě je to na mém "travel listu". Díky za inspiraci :)

    BLOGEREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem měla možnost předat dál inspiraci^^

      Vymazat
  4. Ty neplánované výlety asi mají něco do sebe :) Hlavně pokud člověk cestuje s někým blízkým. Hezké fotky :) Nějak mi to připomíná místa, kde už jsem někdy byla, ale přitom jsem Krakov nenavštívila, zvláštní :D

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to mají, mají své kouzlo. Moc jsem si to oblíbila, je to vážně skvělé! Už se těším na červenec, až tady napíšu článek o tom, jak jsem si po 7 letech splnila sen. Tedy pokud se vše vydaří tak, jak je plánováno, pokud se nic nezmění a vyjde tak, jak má! :)

      Je to zvláštní, to ano :D

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.