Nedělní chvilka u kávy.


Při nedělním přemýšlení s šálkem kávy v dlaních
nad dalším článkem, hledání inspirace, čtení si vašich článků, blogů mi prochází hlavou spousty myšlenek. Nejvíce kavárna. Už teď se na ni neuvěřitelně těším. Neustále přemýšlím, jak by vypadala a čím by byla originální. A prázdniny pomalu končí a nastává nová část života, což je z mé strany nástup na vysokou školu. 

Během neplánovaném i plánovaném výletu do Zlína a Prahy jsem si uvědomila, jakou cestou bych chtěla jít, čím bych se chtěla zabývat, jakým člověkem se chci stát. Potkala jsem jednoho člověka, který mi o tom vyprávěl a dokázal to přirovnat k jednomu seriálu. Krom tohoto člověka, mne k tomu přivedl ještě jeden, který mi otevřel oči a dívám se na svět úplně jiným způsobem. A teď chci v tom pokračovat dál. Cítím se tak lépe, jsem uvolněnější, vyrovnanější. 

V Zlínské ZOO se nachází jedna zahrada jménem Mus-hin. 
,,Vše dohromady navozuje dojem suché kamenné horské zahrady. A co se vlastně skrývá za názvem Mu-Shin? Doslovný preklad znamená ,,,bez myšlenky" či ,,mimo mysl". Aby zákazníci zapomněli na starosti všedních dní, dokázali si odpočinout, pocítili harmonii a ještě třeba načerpali pozitivní energii."
Díky tomuto vysvětlení a pojetí Japonské zahrady jsem si uvědomila, jakým člověkem chci být. Ale ještě více mi pomohl jeden znak, který se v zahradě nacházel. Yin Yang.Tím, že jsem se postavila do bílé části a ta "osoba" do černé, mi došlo, že dobro bez zla neexistuje a ani zlo bez dobra. Že každý máme černou i bílou stránku. Že každý jsme dobří i zlí. Japonská zahrada mi opravdu našla klid v duši, jak se říká. Cítila jsem se odpočatá, uvolněná. Mohla bych tam sedět hodiny. Už jen proto, jak nádherná příroda v této zahradě byla. Krom toho bonsaje miluju už od dětství, vždy se mi líbily, ale netroufla jsem si je pěstovat. Třeba se k tomu nějakým způsobem v poslední době dostanu, kdo ví.

Uvědomila jsem si své chyby, které chci napravit. Bude to těžké, protože je mám v povaze. A i když mne lidi okolo mě mají rádi takovou, jaká jsem, nejsem se sebou spokojená. Ne v některých věcech. Chci začít uvažovat z jiného pohledu, nereagovat přehnaně na zbytečné maličkosti. Nevnímat nedůležité, ale vnímat důležité. Chci se začít věnovat této práci, koníčku a zájmu ještě více, protože mě to baví. Naplňují mne vaše reakce, podpora a souhlasy s mými názory i cíli. Chci se věnovat něčemu, co mě baví, najít si práci tam, kde mě to baví, konečně už nastoupit na vysokou školu a začít pracovat na projektu, o kterém jsem psala článek. 
Už tím, že se učím říkat ne a cvičit pevnou vůli, jsem začala velký krok. 
Učím se vnímat tady a teď, neřešit minulost, ani budoucnost. Chci se naučit "neskutečné" morálky, chovat se rozumně ve všech ohledech.


,,Reaguj rozumně i na nerozumné jednání."

„Správné jednání přinese štěstí, špatné přinese smutek“. 

Vee

20 komentářů:

  1. Držím ti palce, ať ti odhodlání vytrvá, ať dosáhneš všech svých cílů a zbavíš se toho, co tě trápí nebo rozptyluje. Hlavně si to ale všechno užij a měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti mockrát, vnímám si celkové tvé podpory nejen u tohoto článku. Jsem za to moc vděčná ♥
      Taky se měj !♥

      Vymazat
  2. První co musím napsat je to, máš moc pěkné vlasy, ten melir, ombré nebo co to je vypadá dobře :)
    Ve Zlíně mají takovou krásnou zahradu?
    Kdybych mohla taky zapomenout na minulost...
    Taky držím palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti mockrát! Ironie je v tom, že si černo červené ombré dělám doma sama :3 Po zkušenostech s kadeřnicí, už k ní ani nepáchnu :D

      Ano mají, doporučuji :)

      Děkuji

      Vymazat
    2. To se tu tedy někdo má. Kdybych nebydlela tak daleko, hned bych se zeptala, jestli bys mi taky nemohla udělat jedno. Já sice chodím na melíry, ale vubec to nevydrží. Byla jsem spokojená jednou a ta už kadeřnicí není a nedělá to.

      Vymazat
    3. S radostí bych ti s tím pomohla

      Vymazat
  3. Verčo, tvé články jsou krásné a je vidět, co od života chceš. Připadáš mi jako vhodná kolegyně pro projekt, do kterého jsem se před pár měsíci zapletla. Jde o spaní článků, které mají mladým lidem pomoct najít svou identitu.
    Zatím se to celé teprve rozjíždí a moc nevím, co od toho čekat, ale základní koncept se mi moc líbí. Kdyby tě to zajímalo, napiš mi na karol-k@atlas.cz a já se ti pokusím říct víc a dát nějaké kontakty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti! O tobě jsem taky už slyšela a musím uznat, že stejný názor mám i já na tebe♥

      Určitě mám zájem! :) Ihned tě jdu zkontaktovat,

      děkuji Kájo,

      s láskou

      Vee ♥

      Vymazat
  4. Tak ráda čtu tvé články. :) Já bydlím ve Zlíně, kousek od té zoo a musím říct, že ji mám moc ráda. Je to snad nejhezčí zoo, jakou jsem kdy viděla a má opravdu spoustu krásných míst, kde je klid i přesto, že je člověk v centru turistického dění. Přijeď se podívat i příští rok, mělo by se narodit malé slůně. :)

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě krásněji se čtou tvé a tyto komentáře♥ Děkuji!

      Děkuji za informaci, určitě přijedu a moožná bychom se mohli i potkat či vidět, ale to je takový nápad a navíc je to daleko. Byla bych ráda!:)

      Měj se ♥

      Vymazat
  5. Tak jsem si pročetl zase po čase pár Tvých článků a Vee, jsi opravdu dobrá blogerka! :) Mám radost, že jsem potkal samé dobré blogerky, které mají co předat, a stejně tak Ty. Moc Ti přeji, aby se Ti všechno vydařilo tak, jak jsi si vysnila. K čemu by jinak ty sny byly? :-)


    Aleš Otava

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti mockrát! Takových komentářů, názorů a podpory si neskutečně cením! ♥
      Děkuji ti, přeji ti to samé!
      Sny jsou od toho, abychom si je splnili ♥

      Vymazat
  6. Vyzařuje z tebe taková krásná odhodlanost, to je skvělý. Přeju ti hodně štěstí a nadále tvou cestu budu sledovat :). Pamatuj, že svůj život si tvoříš sama, včetně příležitostí, do kterých se dostaneš ♥

    http://gingerjannie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Jsem ráda, že to tak vidíš.

      Vážím si toho! <3

      Vymazat
  7. Držím ti palce a přeji pevné nervy a hodně štěstí :) Z článku čiší odhodlanost, klid, mír a spokojenost. A to je skvělé! :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  8. Dúfam, že tvoje odhodlanie a inšpirácia nevyprchajú s nástupom na vysokú školu, keďže to je často dosť zlomové obdobie. Držím palce :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný a upřímný článek :-) Moc držím palce, aby se ti splnily všechny tvé sny a přání. :-) A ve zlínské ZOO jsem byla jednou, když jsme byli poblíž na dovolené a neskutečně jsem si ji zamilovala. Je to nejhezčí zoo jakou jsem kdy viděla a doufám, že jsem tam nebyla naposledy! :-)

    www.kralicimama.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti za pěkný komentář! :)
      Příští rok plánuji ji navštívit znovu! :))

      Měj se hezky :)

      Vee

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.