V nouzi poznáš přítele.

Možná vás při přečtení názvu tohoto článku napadne, že se chystám psát o lidech, kteří si hrají na naše přátele. Tím přítelem, který nám z nouze pomůže bude pro dnešek knížka. Článek pro vás připravuji už déle, bude rozsáhlejší. Ale hlavní pointou V nouzi poznáš přítele je, abych vám dokázala alespoň nějakým malým způsobem pomoct.

Vždy, když jste v nouzi, nevíte kudy dál je potřeba najít sama sebe. Jinak se ze začarovaného kruhu nedostaneme a budeme kroužit ve špatné náladě neustále dokola. A když v kruhu budeme dlouho, budeme si připadat na dně, budeme si myslet, že nevíme kudy kam, není tomu tak.V našem povědomí víme, že vždy je potřeba myslet pozitivně, mít na paměti jednu větu a tou je: ,,Já to zvládnu, já se z toho dokážu dostat!"

Ano uznám, že já tuhle větu na paměti neměla. Nemyslela jsem na ni a vlastně jsem ji ani nechtěla slyšet. Ale to proto, že jsem byla pesimistickým člověkem, nechtěla jsem o dobrých stránkách mně, světa  ani slyšet. Vždy jsem měla pouze svou hlavu. A tato myšlenka, má povaha zmizela v okamžik, kdy jsem v nouzi poznala přítele.

Právě tehdy jsem nevěděla kudy kam. A bylo to už vážně vše na bodu mrazu. A pak jsem ji našla. Knížku - ano, možná to vyzní hloupě, zvláštně. Ale je to tak. Knížku. Motivační knihu, které patří velké DÍKY. Ukázala mi směr, kterým se vydat, jak uvažovat pozitivně, jak najít sama sebe, jak funguje zákon přitažlivosti. Našla jsem ji v čajovně a tuto knihu jsem po přečtení prvních pár vět nedokázala pustit z ruky.

MOC - Rhonda Byrne

Knihu Moc napsala autorka Rhonda Byrne. Jejím cílem je: radost pro miliardy. Je také autorkou knihy Tajemství. 

Knihu si čtu pouze, když si připadám bezmocná a vždy mi pomůže nějak jinak, zvedne náladu. A i když nevyřeší problém, který se ve mně topí, tak i přesto mi pomůže.

Knihu doprovází citáty různých osobností, které vždy vystihují danou kapitolu, část nebo odstavec. Moc se mi líbí, jsou to hlavně moudra do života, kterých bychom se měli držet.

Co je MOC? 
Život se skládá ze dvou částí - pozitivní a negativní. Na těchto částech funguje MOC nebo-li zákon přitažlivosti. Známe jej každý. Něco dáme, něco se nám vrátí. Kladné vydáte, kladné se vrátí. A aby toto vše fungovalo, musíme zapojit sílu lásky
,,Odeber lásku, a země je hrobem." R.B.

Mocné body
Každá kapitola obsahuje závěrečné dvě stránky. A těmi jsou mocné body. Řekla bych to tak, že je to shrnutí toho, co jste se dověděli a naučili.

  • Láska není slabá, křehká nebo chabá. Láska je pozitivní síla života! Láska je příčinou všeho kladného a dobrého.
  • Všechno, co chcete být, dělat nebo mít, vychází z lásky.
  • Pozitivní síla lásky dokáže vytvářet cokoli dobrého, zvýšit množství dobrých věcí a vše negativní v životě změnit. 
  • Každý den, v každém okamžiku, si volíte, jestli budete milovat a tu pozitivní sílu podporovat - anebo ne.
  • Zákon přitažlivosti je zákon lásky, je to zákon, který vám řídí život.
  • Cokoli v životě vydáte, dostanete zase do života zpátky. Dávejte pozitivitu a vrátí se vám věci kladné.Dávejte negativitu a dostanete jen ty špatné.
  • Život neběží nezávisle na vás, všechno v životě získáváte podle toho, co jste sami vydali.
  • Ať jsou vaše myšlenky a pocity dobré, nebo špatné, vracejí se vám automaticky jako ozvěna.
  • Lidé, kteří mají skvělý život, přemýšlejí a mluví víc o tom, co milují, než o tom, co rádi nemají.
  • Mluvte o tom, co se přes den povedlo, mluvte o tom, co máte rádi. Přitahujte k sobě to, co milujete.
  • Máte neomezenou možnost přemýšlet a mluvit o tom, co milujete, proto máte také neomezenou schopnost přinášet si do života všechno dobré. 
  • Milujte, protože milujete-li, využíváte nejmocnější sílu vesmíru.

  • Nejdůležitější je to, jak se v jakékoli chvíli cítite, protože právě to, jak se cítíte zrovna teď, určuje podobu vašeho života.
  • Vaše pocity jsou hybnou silou vašich myšlenek a slov. Záleží na tom, co cítíte!
  • Všechny dobré pocity vycházejí z lásky! Všechny negativní pocity vycházejí z nedostatku lásky.
  • Každý dobrý pocit vás spojuje se silou lásky, protože láska je zdrojem všech dobrých pocitů. 
  • Zesilujete si dobré pocity přemýšlením o všem, co máte rádi. Počítejte bez ustání postupně všechny věci, které máte rádi. Vyjmenovávejte vše, co milujete, dokud se nebudete cítit báječně. 
  • To, jaký pocit ve vás daná věc v životě vyvolává, je přesným odrazem toho, co v souvislosti s onou věcí vyvoláváte.
  • Život neběží nezávisle na vás - život na vás reaguje! Každá věc v životě je ve vaší moci a vy všechno ve svém životě ovládáte tím, co vydáváte.
  • Existuje nekonečně úrovní dobrých pocitů, které můžete mít, což znamená, že dobro, které můžete získat, není ničím ohraničeno.
  • Vše, co máte rádi, má rádo vás! Peníze chtějí k vám. Zdraví chce k vám. Štěstí chce k vám.
  • Nesnažte se násilně měnit okolnosti svého života. Dávejte prostřednictvím dobrých pocitů lásku, a to, co chcete, se objeví!
  • Napřed musíte vysílat dobré pocity. Musíte být nejprve šťastní a dávat štěstí, abyste šťastné věci zase dostali! Když chcete v životě něco získat, musíte to nejprve vydat!
  • NUDA, PODRÁŽDĚNÍ, ZKLAMÁNÍ, KRITIČNOST, ZLOST, NENÁVIST, ZÁVIST, VINA, ZOUFÁNÍ, STRACH přejde v:  LÁSKU, VDĚČNOST, RADOST, VÁŠEŇ, NADŠENÍ, NADĚJI, USPOKOJENÍ 

  • Když si přejete přitáhnout sílu lásky ve svém životě, aby vytvořila něco, co chcete, nebo změnila něco, co nechcete, proces tvoření zůstává pokaždé stejný: představte si to, prociťte to, získejte to!
  • Vaše představivost vás pojí se vším, co chcete. Vaše touha a láskyplné pocity vytvářejí magnetismus, magnetickou sílu, která k vám přitahuje to, po čem toužíte.
  • Představujte si, že se vaše tužby naplnily. A zároveň prociťte lásku k tomu, co si představujete.
  • Toužete po tom, co chcete, celým svým srdcem, protože touha je pocit lásky a vy musíte lásku dávat, aby jste dostali, co milujete.
  • Když si v duchu vybavujete něco pozitivního, po čem toužíte a co milujete, přitahujete k sobě sílu lásky. Překonávejte v představách všechny hranice, představujte si to, co si přejte, v té nejlepší a nejvyšší podobě.
  • Všechno, po čem toužíte a co si představujete, už existuje! Nezáleží na tom, co to je. když si dokážete představit, už je to stvořeno. 
  • V rozhovorech i myšlenkách si říkejte: ,,Jen si představ..." A doplňte větu tím, co chcete!
  • Používejte pomůcky. Obklopujte se oblečením, obrázky, fotografiemi a relevantními předměty, abyste si mohli představit, že už to máte, co chcete, a pociťovat to.
  • I vaše smysly jsou pomůcka. Používejte všechny smysly, abyste dokonale pocítili, že máte, co chcete. Osahejte to, ochutnejte, očichejte, prohlédněte i poslouchejte to!
  • Když jste dokončili svou část procesu stvoření, přestěhovali jste se do nového světa, který obsahuje přesně to, co chcete, přestože to zatím nevidíte. Ale věřte, že to dostanete!

Představujte si to, co chcete.
Dnes při cestě v autobuse jsem narazila na část, která mi přišla pravdivá a až moc mi zamotala myšlenky, jak je to celé vůbec možné.
Dostala jsem se k části, zákon přitažlivosti a síla lásky. Pointa je v tom, že když dáte lásku do toho, co milujete, dělá vám radost a má to nějakým způsobem rádi, přitáhnete to k sobě. Autorka psala o zkušenosti v Paříží. Viděla dámu s krásnou sukní, která na ní vážně zapůsobila a té ženě ji pochválila. Za pár dní jela v jiném městě za výlohou, takže si chtěla udělat radost a koupit si jí. Záhada byla v tom, že nikdo ji neobjednal, v obchodě se objevila náhodou. Jak? Protože sílou lásky, zákonem přitažlivosti si ji přitáhla svým způsobem k sobě. Byla to náhoda, pomyslela jsem si. A proběhla mi myšlenka, kdy stojím ve své kavárně a nemůžu se dočkat, až vám zde budu moct napsat: ,,Zvládla jsem to!". Dala jsem lásku do mého snu, do kávy a kaváren. V ten moment jsem se podívala z autobusu. Autobus stál u školy, u vysoké školy, na kterou jsem podala přihlášku, abych si sen o vlastní kavárně splnila. Že by to opravdu fungovalo? Četla jsem dál.
Nezmíním situaci konkrétně, ale přemýšlela jsem nad tím, co mi udělá radost. Zda se po hádce někdo omluví nebo to ještě svede na mně, či neřeší vůbec. Srovnávala jsem dva lidi, jeden by neudělal ani jedno, druhý ano, i kdyby by mi měl přinést růži, která mi vážně vždy udělá velkou radost. V tom mi zazvonil telefon, člověk, který by mi radost růží udělal, se mi objevil na displeji. Pověděl mi, že na mně čeká na zastávce. Dobře, bylo dohodnuto. Vystoupila jsem z autobusu, člověk šel naproti mně, měl ruku za zády, což mi přišlo zvláštní. Ruku dal přede mnou a dal mi krásnou, červenou růži, která byla sladěná červenou stužkou. 

Tuto knihu nosím v kabelce neustále. Čtu ji pokaždé, když je mi nejhůře a pak se hned cítím lépe. Opravdu mi pomohla  a těším se až si přečtu další motivační knížky.
Doufám, že tímto jsem pomohla aspoň o kapičku k tomu, abyste se cítili lépe. 


Co v nouzi pomohlo vám?



Photo by: Moní Kubálková









4 komentáře:

  1. Přesně jak píšeš,všechny situace na sebe neuvěřitelně navazují, ale je jen na nás jestli to chceme vidět a přijmeme fakt, že svět se točí kolem nás 😉 Každý je strůjcem svého štěstí.😊

    OdpovědětVymazat
  2. Mně v nouzi pomůžou vždy dvě "věci": Harry Potter a můj nejlepší kamarád. :)
    Jinak velmi zajímavý článek, díky za něj!

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.