Pár důvodů proč obejmout toho druhého. Co znamená objetí pro mě?


Pár důvodů proč obejmout toho druhého. Co znamená objetí pro mě?

Občas mi leží v hlavě otázka, která mě donutí přemýšlet.
Má každý z nás někoho, kdo mu může věnovat upřímné objetí? Máme někoho, kdo za naše objetí stojí, někoho, kdo by si jej vážil?
Odpověď je na každém z nás, je velmi subjektivní. A při té mé si uvědomuji, že jsem neuvěřitelně vděčná za to, že kolem sebe mám někoho, kdo mi upřímné objetí může darovat. Ne všichni na tomto světě, obzvlášť v 21. století, mají to štěstí. 

Přála bych si, aby takový pocit měli všichni, protože by se hned měli lépe.

Měli bychom si objetí vážit, protože objetí nám lidé dávají proto, aby nám vyjádřili lásku a důvěru. A láska a důvěra nejcennějším darem člověka.

Pár důvodů proč obejmout toho druhého.

  • Objetí nám přispívá k pěstování vztahu k tomu druhému
  • Objetí rozvíjí empatii, porozumění a důvěru, upevňuje vztahy
  • Objetí zvyšuje jak důvěru, tak i sebedůvěru. Protože cítí, že cit je mu opětován, cítí se milován, věří, že je to oboustranné. Což vede k tomu, aby si člověk více věřil a měl se rád.
  • Dočetla jsem se, že objetí zvyšuje náš imunitní systém.
  • Objetí nás učí, abychom byli vstřícní, schopni sdílet pocity. Také nás učí jak je přijímat a dávat.
  • Objetí je pro nás odpočinek. Díky němu se dokážeme uvolnit, vnímat klid a pohodu. Soustředíme se pouze na toho druhého.
  • Objetím odstraňujeme pocit nenávisti, zlosti, agresivity. Pomáhá odstranit pocit osamělosti. Při objetí se zvyšuje hormon štěstí.
  • Objetí uvolňuje svalstvo, tělo, čímž se snižuje bolest. V podstatě objetí léčí.
  • Objetí udržuje náladu po delší dobu.
  • Objetí nás ujišťuje, že jsme milování druhými.
  • Objetí přispívá dobrému spánku.
  • Objetí je mnohdy víc, než první pomoc při psychických problémech, špatných životních zkušeností.

Co znamená objetí pro mě?

Na tuto otázku mám velmi jednoduchou, avšak výstižnou odpověď. Odpověď zní: VŠECHNO. Je to jedna z věcí, situací, na které si zakládám, kterou vnímám a které si neuvěřitelně vážím. Beru to jako způsob komunikace, kterým říkám: ,,Mám tě ráda." Nejsem moc výřečný člověk, co se týče projevů mých citů.

Objímám všechny přátele, které mám ráda a na kterých mi záleží. Můžu o sobě říct, že jsem přátelská. Mám ráda přátele, mám ráda jejich přítomnostNedokázala bych si představit být sama, bez přátel. A proto jsem vděčná za to, že jim objetí můžu poskytnout. 

Ale jen jedno objetí dávám jednomu člověku, které bych nikomu jinému dát nemohla. A to objetí je mi opětováno, což je pro mě jedna z nejdůležitějších věcí, kterou v životě mám. Ukazuji tím, co cítím. Mám pocit důvěry, bezpečí. Hřejivý pocit je, když druhý člověk si všimne významu citu, který mu během objetí poskytujete, aniž by jste mu řekli a vysvětlili to, co to pro Vás znamená. A tady se mi potvrdilo to, že objetí znamená více, než 1000 slov, že nemusíte říkat nic a přitom řeknete všechno.

Proč objímat?
Protože objetí potřebuje každý člověk, ať je šťastný nebo ne. Objetí můžeme darovat jako dárek, je to nejkrásnější vyjádření lásky. Jedno malé objetí znamená mnohem víc, než 1000 slov. Nemusíme říkat nic, aby druhý věděl to, co k němu cítíme.
 

Máte i Vy někoho, kdo Vám dává upřímné objetí? Máte taky někoho, komu to upřímné objetí můžete dát? Co objetí znamená pro Vás?

5 komentářů:

  1. Moc krásný a pozitivní článek! :-) Děkuji za něj!
    Co se objetí týče, jsem za něj vždycky moc rád. Já vím, snažím se působit věčně jako srandista, jenže někdy přijde situace, kdy to objetí potřebuješ, ať jsi jakákoli. A to přesně v poslední době zažívám...

    Proto jsem moc rád, když se dočkám objetí od Klárky. Je to upřímné a mnohdy tím řekne víc, než by si sama dokázala představit :-))

    Jsem moc rád, že píšeš takové pozitivní články. Vždy se rád k Tvému blogu vracím a těším se, co bude do budoucna! :-) :-)

    Tvůj Aleš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ti děkuji za krásný komentář:)

      Děkuji Ti za podporu, kterou mi dáváš. :)

      Vymazat
  2. Brrr, nemám přehnané objímání ráda. Vlastně vyžaduji jen jedno, s mužem. To zase až moc. :D

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.